Dermapen Cryo™ (kryoterapi) gör det möjligt att på bara några sekunder ta bort olika typer av hudförändringar med hjälp av kyla (dikvävedioxid-lustgas N2O).

Hur fungerar det?

Krypterapi (”kall kirurgi”) är en mycket effektiv och säker behandlingsmetod som används för att frysa bort och avlägsna godartade hudförändringar på några sekunder.

Kryopennan hålls nära huden och rakt över hudförändringen. Genom en snabb och kontrollerad rörelse fram och tillbaka över området, skapas en säker och precis frysning. Tack vare sin höga precision fryser Dermapen Cryo™ endast bort din hudförändring, inte den friska vävnaden runt omkring.

Behandlingen är näst intill smärtfri men en mycket lätt stickande känsla kan förekomma. Några minuter efter behandlingen kan en brännande känsla kvarstå. Det krävs ingen bedövning då kylan i sig har en bedövande effekt.

Det innebär också att hudförändringar i ansiktet och området runt ögonen även kan behandlas säkert.

Dermapen Cryo™ behandlingsmöjligheter

Dermapen Cryo™ används för att ta bort följande typer av godartade hudförändringar:

  • Vårtor
  • Pigmenteringar och åldersfläckar (mycket effektivt på handryggen)
  • Seborroiska keratoser (senilvårtor, åldersvårtor eller mjällvårtor)
  • Körsbärsangiom (röda födelsemärken, sherry spots)
  • Fibrom (vårtliknande utväxter på huden)
  • Skin tags (små mjuka utväxter på huden)
Före och efter
Före och efter
Att tänka på innan behandling
Att tänka på efter behandling
Pris på behandlingar

Att tänka på innan behandlingen

Du träffar hudterapeuten för en personlig konsultation där ni tillsammans går igenom dina problem och önskemål. Baserat på det rekommenderar vi en behandlingsplan som är lämplig för just dig. Vi informerar även om vilka fördelar och biverkningar som kan förekomma. Därefter tar ni ett gemensamt beslut om vilken behandling som ska utföras.

Många ser resultat efter bara en behandling men beroende på hudförändringens storlek och djup kan det behövas upprepade behandlingar för optimalt resultat.
En uppföljning rekommenderas efter ca 4 veckor.

Viktigt att tänka på är att vissa typer av hudförändringar måste undersökas av hudläkare innan den kan tas bort.

Boka Online
Tillbaka

Att tänka på efter behandlingen

Den ”brännande” eller ”stickande” känslan kan kvarstå några minuter efter själva behandlingen. I vissa fall kan en vattenblåsa bildas, som lägger sig inom ett par timmar, max ett par dagar. En sårskorpa kan också bildas som kan sitta kvar i upp till en vecka, (vanligare på tunna områden såsom handryggen) som kan sitta kvar upp till 10 dagar.

För att påskynda läkningen rekommenderar vi att smörja det behandlade området med en reparerande, läkande och lugnande kräm. Det behandlade området kan även skyddas med en bit kirurgtejp.

Det behandlade området ska alltid smörjas med hög solskyddsfaktor för att förebygga pigmentering (SPF 50).

Dermapen Cryo™ behandlingen har en relativt låg risk för biverkningar men i sällsynta fall kan pigmentförändringar och skada på hårsäcken förekomma. En uppföljning kan behövas efter 2-4 veckor för att säkerställa slutresultatet.

Boka Online
Tillbaka

Priser Dermapen Cryo™

Dermapen Cryo™ Pris
Enstaka fläck/prick 695:-
Två mindre fläckar/prickar 795:-
1 – 3 större fläckar/prickar 995:-
Fler än 3 fläckar/prickar på större områden t ex rygg, dekolletage, handrygg 1 500:-/patron
Boka Online
Tillbaka