Milier är vita små kulor under huden utan öppning.

Milier är inkapslade vita talgcystor som vanligtvis sitter kring ögonområdet eller på kinderna men kan även förekomma i hela ansiktet på åldrande hy. Milier är vanligare för hud som är i obalans såsom torr- eller fet hy men kan även uppstå till följd av att man använder hudvårdsprodukter som innehåller mineraloljor eller vax.

De är helt ofarliga, men de kan vara kosmetiskt störande.

Om Milier

Vad är Milier?
Pris för borttagning av Milier

Vad är Milier

Milier är vita små kulor under huden utan öppning. De sätter sig gärna runt ögonen och är förhornat talg. De är helt ofarliga, men de kan vara kosmetiskt störande.

För att få bort dem behöver de öppnas med en steril lansett eller nål. Sedan kan innehållet klämmas ut med försiktighet. En liten vit kula kommer då ut och det lilla såret som blir efter öppningen läker fint på bara någon dag.

Anledningen till varför dessa vita små saker uppkommer kan vara av olika orsaker. Överdriven solning eller tilltäppande hudkrämer, mineraloljor eller produkter som innehåller vax kan vara några orsaker.

En annan bidragande faktor är torr hy, huden ”försvarar” sig själv genom att täppa till mynningarna så att huden bibehåller den lilla fukt som finns kvar. En fet hudtyp kan också få milier orsaken beror oftast på att man har använt fel hudvård.

(Obs! kläm aldrig på milier själv, då det nästan är omöjligt att få ut dem på något annat sätt en med en lansett)

Boka Online
Tillbaka

Pris för borttagning av Milier

Milier Tid Pris
Borttagning av Milier 20 min 595:-
Boka Online
Tillbaka